مدیریت مصرف
راهنماي كاهش مصرف در يخچال و فريزر

راهنماي كاهش مصرف در يخچال و فريزر
1. مصرف‎كنندگان بايستي هنگام خريد، يخچال و فريزري را انتخاب كنند كه با توجه به برچسب انرژي داراي بيشترين بازده و كارائي باشد.
2. حجم يخچال و فريزر بايد با توجه به نياز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود تا از فضاي آن بطور كامل استفاده شود. در بسياري از موارد يك يخچال - فريزر 14 فوت يا حتي 12 فوت مي‎تواند نياز يك خانواده 2 تا 4 نفره را برآورده سازد.
3. برفك‎هاي يخچال و فريزر را بطور منظم آب كنيد زيرا با افزايش قشر برفك، مصرف انرژي بالا مي‎رود، با انتخاب يخچال‎هاي مجهز به سيستم برفك آب‎كن اتوماتيك، مصرف انرژي بدون دخالت مصرف‎كننده، كاهش مي‎يابد.
4. قرار دادن يخچال يا فريزر در مجاورت دستگاه‎هاي گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرم‎كن، شوفاژ و همچنين زير نور مستقيم خورشيد، مصرف انرژي آنرا افزايش مي‎دهد. درصورتي كه امكان ديگري براي قراردادن يخچال – فريزر در آشپزخانه وجود نداشته باشد، با يك پوشش مناسب (عايق حرارتي) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ كنيد.
5. فضاي پشت يخچال و فريزر براي گردش هوا بايد حداقل به اندازه 20 سانتي‎متر با ديوار فاصله داشته باشد. ضمناً لازم است لوله‎هاي پشت يخچال و فريزر حداقل سالي دو بار گردگيري شود. رعايت اين موارد سبب انتقال حرارت بهتر بين هوا و لوله‎ها خواهد شد.
6. هنگامي كه يخچال و فريزر بر روي يك سطح تراز و صاف قرار نمي‎گيرد باعث مي‎شود تا درب يخچال بطور كامل بسته نشود و كاركرد درستي نداشته باشد و در نهايت مصرف انرژي آن افزايش يابد.
7. مواد غذايي را پيش از سرد شدن كامل در يخچال و فريزر قرار ندهيد و از گذاشتن همزمان مقدار زيادي مواد غذايي در يخچال و بويژه فريزر خودداري كنيد. اين كار سبب ايجاد فشار زيادي بر موتور آن خواهد شد.
8. از كنار هم‎چيدن و چسباندن ظروف و مواد غذايي در داخل يخچال و فريزر پرهيز كنيد. چون اين كار گردش هوا را در داخل يخچال يا فريزر دچار اختلال كرده و سبب افزايش مصرف برق مي‎شود.
9. جهت نگهداري مواد غذايي، پس از گذاشتن آنها در كيسه‎هاي فريزر، در آنها را به صورتي ببنديد كه ديگر هواي اضافي در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روي هر يك از كيسه‎ها برچسبي كه حاوي مطالبي همچون نام مواد غذايي، نوع آن (سرخ شده ، پخته ، خام و ...) و تاريخ منجمد كردن باشد را بچسبانيد. چنين برچسبي را با اطلاعات كلي‎تر شامل فهرست مواد غذايي داخل هر سبد، كشو، قفسه و يا طبقه نيز تهيه كرده و در محل مناسب بچسبانيد. به اين ترتيب دستيابي به مواد غذايي مورد نياز بسيار آسان خواهد شد.
10. از باز و بسته كردن بيهودة در يخچال يا فريزر پرهيز كنيد.
11. سعي كنيد از منجمد كردن مواد غذايي و سبزيجات در فصل‎هايي كه دسترسي به مواد غذايي تازه وجود دارد، خودداري نماييد.
12. نوار لاستيكي درب يخچال و فريزر به مرور زمان انعطاف و كارآيي خود را از دست مي‎دهد. توصيه مي‎شود كه سالي يكبار سالم بودن نوارها كنترل شود تا در صورت كوچكترين نشت هوا، نسبت به تعويض آنها اقدام گردد.
13. از قرار دادن انواع قوطي‎هاي كنسرو، رب گوجه‎فرنگي، گالن‎ها و بطري‎هاي حاوي شربت، ترشيجات، شيشه‎هاي مربا، عسل و ... در يخچال خودداري كنيد. اين كار باعث اشغال بي‎مورد فضاي يخچال – فريزر و به تبع آن افزايش مصرف انرژي دستگاه خواهد شد.
14. افتادگي درب يخچال يا فريزر به علت وزن آن به مرور زمان باعث جدا شدن نوار لاستيكي از بدنه مي‎شود كه مي‎بايست نسبت به تعويض لولاي درب اقدام گردد تا از اتلاف انرژي به جهت خروج هواي سرد يخچال جلوگيري شود.
15. بايد توجه داشت كه تنظيم صحيح و به موقع ترموستات يخچال و يا فريزر با عنايت به مواردي همچون حجم و ميزان مواد غذايي درون آنها ، محل قرار گرفتن يخچال و فريزر و دماي محيط وسايل مزبور، نقش مهمي در كاهش مصرف انرژي اين وسايل خواهد داشت و به عبارتي تنظيم نادرست و يا عدم توجه به تنظيم به موقع ترموستات باعث فاسد شدن و يا يخ‎زدگي مواد غذايي و به تبع آن افزايش مصرف انرژي خواهد شد. بنابراين درجه ترموستات فريزر را معمولاً بين 15 تا 18 درجه زير صفر و درجه ترموستات يخچال را بين 3 تا 4 درجه بالاي صفر تنظيم كنيد.
16. در هنگام خريد به بسته شدن كامل درها و مرغوبيت و چسبندگي نوار لاستيكي درِ يخچال و فريزر دقت و توجه شود.
17. از گذاشتن بطري‎هاي حاوي نوشابه‎هاي گازدار در قسمت جايخي يخچال‎ها و يا قراردادن آنها در قسمت فريزر يخچال – فريزرها جداً خودداري نماييد. اين كار باعث مي‎شود تا پس از انجماد كامل مايع در داخل بطري، در بطري باز شود و يا بر اثر فشار زياد به بطري، بطري شكسته و مايع آن در داخل يخچال پراكنده شود. عدم رعايت همين موضوع باعث مي‎شود تا حداقل زماني بين 10 تا 15دقيقه درِ يخچال – فريزر را براي تميز كردن ناشي از تركيدن بطري باز بگذاريم كه خود باعث اتلاف انرژي خواهد شد.
18. ضروري است تا ظروف و اشيايي كه داخل يخچال – فريزر مي‎گذاريد، تميز و بدون بو باشد.
19. براي شستشوي جداره‎هاي داخلي يخچال – فريزر – چه هنگامي كه براي اولين بار مي‎خواهيد از اين وسيله استفاده كنيد و چه زماني كه قصد تميز كردن آن را داريد – از مخلوط آب نيم‎گرم و جوش شيرين (هر ليتر آب يك قاشق جوش شيرين) و يك قطعه اسفنج نرم استفاده كنيد و سپس آن را با پارچه‎اي نرم و تميز خشك نماييد.
20. پس از هر بار شستشو براي يكنواخت شدن سرماي داخل يخچال – فريزر، بايد چند ساعت يخچال – فريزر خالي بوده و با در بسته كار كند.
 

چه نوع يخچال و فريزيري بخريم؟
اولين نكته‎اي كه هنگام خريد يخچال – فريزر بايد مورد توجه قرار گيرد، دقت به علامت استاندارد ايمني و برچسب انرژي است.
اندازة يخچال – فريزر با توجه به تعداد افراد خانواده و شرايط زيست محيطي، گرمسير يا سردسير بودن منطقه، دوري و يا نزديكي به مراكز فروش مواد غذايي، شهري يا روستايي بودن محل سكونت، از جمله نكاتي هستند كه در انتخاب يخچال – فريزر بايد در نظر گرفته شوند. بعنوان مثال، اگر ما در منطقه‎اي سردسير زندگي مي‎كنيم و امكان خريد مواد غذايي را از نزديك محل سكونتمان داريم، خريد يك يخچال – فريزر بزرگ كه از همة ظرفيت آن در بيشتر مواقع استفاده نشود، انتخاب درستي نخواهد بود.
نوع تغذية خانواده نيز مهم است، اگر خانواده‎اي پرجمعيت باشد و مواد پروتئيني زيادي استفاده مي‎كند، بهتر است از يخچال – فريزرهايي كه بخش فريزر آنها بزرگتر است و قدرت سرمايش بيشتري دارند، استفاده شود. در هر صورت، بهترين انتخاب در اندازه يخچال – فريزر آن است كه بتوانيم از تمام حجم آن استفاده كنيم؛ زيرا اگر يخچال – فريزر ما خالي يا نيمه‎خالي بماند، در واقع انرژي را به هدر داده‎ايم
 
تاریخ به روز رسانی:
1397/02/03
تعداد بازدید:
5729
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:4
مشاهده نظرات ( 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به  شركت توزيع نيروي برق شيراز  مي باشد.
Powered by DorsaPortal